Araç İkaz Lambaları Anlamları

Traktör Arıza Lambaları

0

İçindekiler

Traktör Arıza Lambaları

Türkiye’de çok farklı traktör markaları kullanılıyor. Traktörlerin gösterge panellerinde yer alan uyarı lambası çeşitleri otomobillere göre daha azdır. Ancak önemli arızaları gösteren ve sürücünün bilgilendirilmesini sağlayan uyarı lambaları, tüm traktörlerde yer alır. Yeni model traktörlerinde birçok teknik özelliği vardır ve gösterge panelinde yer alan uyarı lambası çeşitleri artmıştır. Kullanıcılar, yanmaya başlayan uyarı lambaları sayesinde traktörün neresinde ne tür bir arıza meydana geldiğini anlar ve hemen bakımının yapılmasını sağlar. Uyarı lambaları, sürücünün bilgilendirilmesini sağlarken, gerekli bakımların zamanında yapılmasını ve aracın kullanım ömrünün uzamasını sağlar. Traktör arıza lambaları ve anlamları iş makinası olduğu için gerekli bakımların düzenli yapılması açısından önemlidir. 

Traktör Uyarı Lambaları

Traktör arıza lambaları ve anlamları aracın tüm sistemlerinin çeşitli kumanda birimleri tarafından denetlenmesini sağlar. Traktör çalıştırılmak istendiğinde ve kontak açıldığında, tüm elektronik sistemler ilgili oldukları bölümleri denetler ve arıza olup olmadığı verisini toplar. Elde edilen verilere göre gösterge panelindeki uyarı lambasını yakar ya da motor çalıştığında sönmesini sağlayarak sorun olmadığını gösterir. Traktör arıza lambaları şunlardır.

  • DUR uyarı lambası,
  • Hidrolik sistem arıza lambası,
  • Akü şarjı uyarı lambası,
  • Fren sistemi uyarı lambası,
  • Motor yağ basıncı uyarı lambası,

Her arıza lambası, sorunların oluşmaya başladığını ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini gösterir. Tümü sürücüyü bilgilendirme amacıyla kullanılıyor.

Dur Uyarı Lambası

Traktör arıza lambaları ve anlamları tüm traktör marka ve modellerinde aynıdır. Dur uyarı lambası yandığı anda sürücü önemli bir arızanın meydana geldiğini anlamalıdır. Dur uyarı lambası yanıp sönmeye başlar ve dikkat çeker. Sürücü anında motoru durdurmalı ve arıza nedenini öğrenmeye çalışmalıdır. Dur uyarı lambası, traktörün çalışmasının ya da hareket etmesinin sakıncalı olabileceği arızalar olduğunda yanar ve bazı modellerde diğer arıza lambaları ile birlikte yanar.

Traktör Hidrolik Sistem Uyarı Lambası

Traktör modellerinde kullanılan hidrolik sistemler birbirinden farklı olabiliyor. Traktör arıza lambaları ve anlamları bilgilendirme yapar ve önemli durumlarda servisle görüşülmesini sağlar. Hidrolik sistem arızaları, direksiyon hidroliği ya da traktörün diğer güç birimleri hidrolik sistemleri arızalarını gösterir. Sürücü, direksiyon, fren ve diğer sistem hidrolik sıvı seviyelerini kontrol etmelidir. Uyarı lambası mavi renkli olarak yanıp sönmeye başlar. Bu hemen servise danışılması gerektiğini gösterir.

Traktör Akü Şarjı Lambası

Traktör arıza lambaları ve anlamları her zaman daha güvenli sürüşlerin yapılmasını sağlar. Traktör akü şarj uyarı lambası yanıp sönmeye ya da sürekli yanmaya başladığında, akü voltajında düşme meydana geliyor demektir. Bu şarj sisteminde arıza olduğunu, akünün şarj edilmediğini ve kısa sürede akü enerjisinin bitebileceğini gösterir. Akü bağlantıları kontrol edildikten sonra hemen bakımı yaptırılmalı, şarj dinamosu arızası varsa tamir edilmeli ya da akü değişimi yaptırılmalıdır.

Fren Sistemi Uyarı Lambası

Traktör arıza lambaları ve anlamları fren sistemlerinde meydana gelen her türlü sorunu gösterir. Fren sistemi uyarı lambası yandığında, traktör fren sistemine göre farklı tespitler yapılır. Havalı fren sistemi bulunan büyük traktörlerde, hava kompresörleri ya da hidrolik sistemli olanlarda hidrolik sıvı seviyesi azalmış olabilir. Fren balata aşınmaları da bu uyarı lambasının yanmasına neden olur.

Traktör Motor Yağ Basıncı İkaz Lambası

Motor yağ basınç ikaz lambası, motor yağ seviyesinin ya da yağ kalitesinin düşmesi sonucu yanmaya başlar. Traktör sürücüsü, arıza lambasının yandığını gördüğünde hemen durdurmalı, motorun soğumasını beklemelidir. Motor soğuduktan sonra yağ seviyesini kontrol etmeli ve eksilme varsa hemen ekleme yaparak sorunun çözülmesini sağlayabilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.