Araç İkaz Lambaları Anlamları

Polo Arıza Lambaları

Polo Arıza Lambaları

0

İçindekiler

Polo Arıza Lambaları

Polo, hem ülkemizde hem dünyada çok satan araçlar arasında yer alıyor. Volkswagen sahipleri sıklıkla Polo arıza lambaları aramasını yaparak bilgilenmeye çalışıyor. Araçların arıza lambası, sürüş esnasında veya kontak kapalıyken yanabiliyor.

Polo Arıza Lambalarının Anlamları

Polo, ülkemizde sevilerek kullanılıyor. Ancak dikkatli kullanmak ve arıza lambalarına dikkat etmek gerekiyor. Arıza lambalarının anlamı her zaman aynı olmuyor. Araç yağında oluşan problemler, aküdeki problemler veya ön takımdaki sorunlar araç ikaz lambasının görünmesine neden oluyor.

Polo arıza lambaları her zaman aynı sebepten yanmıyor. Arıza lambaları aynı olmadığı için farklı renklerde görülüyor. En çok kırmızı renk ve sarı renk görülüyor.

Sarı renkli motor ikaz lambası, motorda oluşan birden fazla problemi ifade ediyor.

Polo Arıza Lambaları

Polo EPS Işığı Neden Yanar?

EPS ışığı yalnızca Polo’da bulunmuyor. Birçok araçta EPS sistemi bulunuyor. EPS ışığının yanması, araçta sorun olduğunu ve en kısa zamanda elektrikli direksiyonunun kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor. EPS ışığı yandıktan sonra direksiyon sertleşebiliyor. Direksiyonun sertleşmesi birçok tehlikeye sebep olabiliyor.

Direksiyon yağı azalan araçlarda EPS lambası yanabiliyor. Sürücüler direksiyon yağını direkt kontrol edemiyor. Bu yağın kontrol edilmesi için araç bakım merkezine uğramak gerekiyor.

Elektrikli olmayan direksiyonlarda EPS lambası yanmıyor. Çünkü bu lamba, elektrikli lambanın olduğu araçlarda yer alıyor.

Polo VSA Lambası Neden Yanar?

VSA lambası, son üretilen araçlarda yer alıyor. Araçlar virajlara dar açıyla girebiliyor. Dar açıyla viraja giren araçlar, bazen kaza yapabiliyor. Araçlarda oluşan kazaları yarı yarıya indirmek için VSA sistemi geliştiriliyor. VSA sistemi, virajlarda devreye giriyor.

Virajlarda aracın dengesini sağlamak için VSA sistemi kullanılıyor. Arıza lambaları hakkında bilgi almak isteyen kişiler, VSA sistemini de öğrenmiş oluyor.

VSA sistemi olmayan araçlarda bu lamba bulunmuyor. Bu sistem, bazı sürücüler tarafından iptal ediliyor. Ancak sistemin iptali çoğu uzman tarafından önerilmiyor.

Akü İkaz Lambası Niçin Yanar?

Günümüzde üretilen araçların hepsinde akü kullanılıyor. Akü, araca gerekli olan elektriği veriyor. Bu elektrik sayesinde araç motoru çalışıyor. Ancak kullanılan akünün belirli bir ömrü bulunuyor. Kullanıma göre aküler uzun yıllar gidebiliyor. Ancak genel olarak 4 yılda akü ömrünü tamamlıyor.

Akü şarj etmezse ekranda akü ikaz uyarısı beliriyor. Akü lambasını gören kişilerin aküsünü şarj etmesi veya değiştirmesi gerekebiliyor. Ancak akü lambasını değiştirmek kesin çözüm olarak görülüyor.

Akü lambası seyir halinde de yanabiliyor. Bu durumlarda yolda kalma riski çok fazla oluyor.

Polo Arıza Lambaları

Polo Arıza Lambaları Neden Yanar?

Polo arıza lambaları yanma sebebi duruma göre farklı şekilde cevaplanıyor. Aracın motor aksamında oluşan problemler için motor arıza lambaları yanarken elektrik aksamında oluşan sıkıntılar için akü lambası yanabiliyor. Araç beyninde oluşan arızalar lambaların sebepsiz yere yanmasına neden olabiliyor.

Polo arıza lambaları en çok elektronik sebeplerden yanıyor. Elektrik bakımı yapılmayan araçlarda daha fazla arıza lambası görülüyor. Sürücülerin bunu unutmaması gerekiyor.

Arıza lambalarını görmeden neden yandığı hakkında kesin bir açıklama yapılamıyor.

Polo Arıza Lambaları Nelerdir?

Polo arıza lambaları tek bir içerikten oluşmuyor. Arıza lambalarının yanmasında birden fazla etken olabiliyor. Arıza lambalarını tam olarak bilmeden şoför koltuğuna oturmamak gerekiyor. Acemi şoförler en çok bu hatayı yapıyor.

Arıza lambası yandığında araçta farklı hareketler görülebiliyor. Polo arıza lambaları şunlar:

  • Silecek suyunun kontrolü uyarısı
  • Emniyet kemeri uyarısı
  • ABS sistemi kontrol lambası

Arıza lambalarının içeriğini bilmeyen kişiler uzman kişilerden yardım alabiliyor. Uzman kişiler, olaya nasıl müdahale edeceğini iyi biliyor.

 

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.