Araç İkaz Lambaları Anlamları

Peugeot 307 Arıza Lambaları

0

Peugeot, ülkemizde ve dünyada sürücüler tarafından severek kullanılıyor. Markanın 307 modelinin ise ayrı bir güzelliği ve çekiciliği bulunur. Araç sahipleri Peugeot 307 arıza lambaları sayesinde araçlarında oluşacak problemleri önceden kestirebiliyor.

İçindekiler

Peugeot 307 Arıza Lambaları Ne İşe Yarar?

Peugeot 307 içerisinde yer alan arıza lambaları araçta mekanik, elektriksel veya başka bir problem olduğunda yanar. Bu arıza lambaları sürücülerin direkt olarak görebileceği bir bölümde yer alır. Gösterge panelinin içerisinde farklı bölümlerde bulunan arıza lambaları sayesinde sürücüler ciddi masraflardan kurtulabilir.

Araçta bulunan gösterge ikaz lambaları sayesinde kalitesiz sürüşlerin önüne geçilebiliyor. Bu sayede oluşabilecek maddi sorunlar da engellenebiliyor. Ancak bütün bu avantajlardan yararlanabilmek için gösterge ikaz işaretlerine gereken önemi vermek gerekiyor. Bu işaretlere gereken önem verilmezse araç içerisinde ciddi masraflar oluşabiliyor. Oluşabilecek ciddi masraflar ise sürücüler için maddi kayıp anlamına gelir.

Peugeot 307 Arıza Lambaları Kaç Tanedir?

Peugeot 307 sürücüleri, araçlarındaki arıza lambalarını detaylı olarak incelemelidir. Bu lambaları incelemek isteyen sürücüler arıza lambalarının kaç tane olduğunu araştırıyor. Peugeot 307 tek bir modelden oluşmaz. Buna bağlı olarak arıza lambalarının sayısı değişir. Aracın benzinli veya dizel olması gösterge panelindeki arıza lambalarını direkt olarak etkiler. Bunun yanında aracın şanzıman tipi de arıza lambalarının sayısını etkiler. Otomatik vitesli araçlarda arıza lambası daha fazladır. Peugeot 307’de ortalama 15-20 tane arıza lambası yer alır. Aracın yılına, modeline ve türüne bağlı olarak bu sayı artabiliyor.

Peugeot 307 Arıza Lambaları
Peugeot 307 Arıza Lambaları

Peugeot 307 Arıza Lambaları Nasıl Söndürülür?

Arıza lambaları tek bir sebebe bağlı olarak yanmaz. Bu ışıklar, araçta oluşan problemler yüzünden yanar. Bu problemler ortadan kaldırılmadan arıza lambaları sönmez. Araç sahipleri, araçlarındaki arıza lambalarını söndürmek için yetkili servis ile iletişime geçebilir. Yetkili servis araca doğru şekilde müdahale eder. Bu sayede araçta oluşan arıza lambası kendiliğinden söner.

Arıza lambalarına gereken önemi vermeyen ve devamlı bu lambaların yandığına şahit olan kişiler ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabilir. Araçların bu şekilde kullanılması oldukça tehlikelidir. Arıza lambası yanan aracın trafikte bulunmaması gerekiyor. Çünkü bu araçlar hem kendilerini hem de diğer araçları tehlikeye atabilir.

Peugeot 307 Arıza Lambaları Neden Yanar?

2000’li yılların en beğenilen araçlarından birisi olan Peugeot 307 farklı sebeplere bağlı olarak ikaz lambası yakabiliyor. İkaz lambası tek çeşit değildir. Buna bağlı olarak ikaz lambalarının yanma nedenleri değişebiliyor. Aracın motor suyunun azalması, yakıtının azalması, hararetin görülmesi arıza lambalarının yanmasına neden olabilir. Ancak arıza lambaları her zaman bu sebeplerden ötürü yanmaz. Otomatik vites şanzımanında görülebilecek bir sıkıntı da ikaz lambasının yanmasına neden olabiliyor.

Arıza lambası hangi sebeple yanarsa yansın sürücülerin dikkatli olmak gerekiyor. Sürücüler, arıza lambalarına doğru bir şekilde yaklaşmazsa ciddi maddi kayıplar görülebilir. Bu kayıpları yaşamak istemeyen kişiler arıza lambalarının neden yandığını sorgulayarak problemi ortadan kaldırmaya çalışır.

Peugeot 307 Gösterge İkaz Lambaları

Özellikle ülkemizdeki pek çok kişinin beğenisini kazanmış olan Peugeot 307’de farklı anlama gelen pek çok gösterge ikaz lambası vardır. Gösterge panelinin ortasında ya da kenarlarında yer alan bu ikaz lambaları sürüş sırasında sıklıkla kontrol edilmelidir. Çünkü hiç beklenmeyen bir anda gösterge ikaz lambaları ile karşılaşılabiliyor.

Peugeot 307’de yer alan gösterge ikaz lambalarından bazıları şunlardır:

  • Dış fren ampulü arızası
  • Yağ seviyesi uyarısı
  • Bagaj kapağının açık olduğunu bildiren uyarı lambası

Gösterge ikaz lambalarının rengi, aracın modeline ve yılına bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.

 

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.