Araç İkaz Lambaları Anlamları

Isuzu Kamyonet Arıza Lambaları

0

Isuzu kamyonetlerin arıza lambaları, ön kısımda gösterge paneli içerisinde, sürücü tarafından kolayca görülebilecek şekilde konumlanmıştır. Isuzu kamyonet arıza lambaları sarı, turuncu ve kırmızı renkli olarak dizayn edilmiştir. Arıza lambasının kırmızı olması, araçta önemli bir arızanın varlığına işaret eder. Bu durumda güvenli sürüş sağlanamaz.

Sarı ve turuncu renkli arıza lambaları genellikle arıza sebebi ile aracın performansının düştüğünü, gerekli bakım ve onarımlar için yetkili servise başvurulması gerektiğini işaret eder. Isuzu kamyonetlerin arıza lambalarında, üretildiği ülkeye ve kullanıldığı ülkeye göre ufak farklılıklar gösterebilir. Ancak genel arızalar genellikle aynı özelliklere sahiptir.

İçindekiler

Isuzu Kamyonet Motor Arıza Lambası

Isuzu kamyonetlerde motor arıza lambası, motor simgesi ile genellikle sarı renkli yanan lambadır. Motor normal performansla çalıştığında pasif konumdadır. Araç aktif konumdayken bu arıza lambasının yanması, aracın yeterli performans gösteremediğini, aracın mutlaka bakıma ihtiyacı olduğunu gösterir.

Motor arıza lambası bazen, arıza noktasını gösteren başka razı lambaları ile birlikte yanar. Bu gibi durumlarda arıza, birlikte yandığı arıza lambası ile ilişkilendirilerek, gerekli bakım ve onarımı yapılır. Tek başına yandığında, sürücü tarafından tanımlanabilecek arıza olmadığını, arızanın giderilmesi için yetkili servise başvurulması gerektiğine işaret eder.

Arızanın başlıca sebepleri;

  • Egzoz emisyonun sisteminde bulunan arızadan kaynaklı.
  • Emme sisteminde meydana gelen sistem arızasından kaynaklı.
  • Aracın ihtiyaç duyduğu elektrik sorunlarından kaynaklı arıza.
  • Aracın yakıt pompası ve enjektör sisteminden kaynaklı arıza.

Arıza lambasının yanmasına sebep olan arızalarından bazılarıdır. Bu gibi durumlarda kamyonet sarsıntılı çalışır, çekişten düşer. Çiğ yakıt atarak duman verir.

Isuzu Kamyonet Arıza Lambaları
Isuzu Kamyonet Arıza Lambaları

Isuzu Kamyonet Yağ Basıncı Arıza Lambası

Fosil yakıtlı tüm araçlarda olduğu gibi, Isuzu kamyonetlerde de motorun aşınmasının önlenmesi ve aracın performansınız artırılması için yağlama sistemi entegreli çalışır. Aracın yağ haznesinde bulunan yağ pompası, yağı motorun dönem sistemlerini yağlamak için belirli bir basınçla pompalar.

Bu görevi yerine getiremediğinde, araç yeterli yağlamayı yapamayacağından, segman, piston, krank, gömlek gibi birçok aksama zarar verir. Bunun önlenmesi için, yağın yeterli basınç yapmadığı durumlarda sürücüyü uyarmak için, yağ basınç göstergesi sisteme dahil edilmiştir. Yağdanlık simgesi ve kırmızı parlak ışık saçan lamba, yağ basıncının yeterli olmadığına işaret eder. Yağ seviyesi kontrolü ve yağ sızıntı kontrolü sürücü tarafından yapılabilecek işlemler arasındadır. Diğer durumlarda, yetkili servisten yardım alınmalıdır.

Isuzu Kamyonet Akü Arıza Lambası

Isuzu kamyonetlerde akü arıza lambası akü simgesi ve kırmızı parlak ışık yayarak kendini gösterir. Bu arıza lambası akünün arızalı olduğunu gösterdiği gibi, elektrik aksamına yeterli elektrik enerjisi sağlanamadığında, şarj dinamosunun arızalı olması durumunda da parlak bir şeklide yanarak, sürücüyü uyarır. Sürücü tarafından yapılabilecek şey, bağlantı kablolarının kontrol edilerek, sıkıştırılması işlemleridir. Diğer durumlar için oto elektrikçiden yardım alınmalıdır.

Isuzu Kamyonet Su Ayıracı Arıza Lambası

Isuzu kamyonetlerde yakıt içerisinde meydana gelen sulanmanın, motora zarar vermeden önlenmesi için su ayıracı sistemi yer alır. Su ayıracı seviyesinde gereğinden fazla su birikmesi durumunda, sistem arızanın varlığını gösterecek şekilde, su ayıracı simgesi ile sarı renkli olarak yanar. Arıza giderilmemesi durumunda motorda ve yakıt pompasında ciddi zararlara yol açar. Arıza lambası yandığında, su ayıracı temizlenerek tekrar yerine takılır. Bu sayede arıza lambası söner.

Isuzu Kamyonet Isıtma Bujisi Arıza Lambası

Isuzu kamyonetlerde yakıtın verimli bir şekilde yakılması için ve ilk çalıştırma sırasında kolaylık sağlaması için, ısıtma bujileri kullanılır. Isıtma bujileri görev yapamadığında arıza lambası, rezistans simgesi ile sarı veya turuncu olarak yanar. Bu durumda araç ilk çalıştırma esnasında zor çalışır. Hatta kış aylarında çalışmayabilir. Arızanın başlıca sebepleri, bujinin deforme olmasından veya elektrik bağlantılarından kaynaklıdır. Arızanın tespiti ile giderilmesi durumunda, arıza lambası pasif konuma geçer.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.